Artikkel fra F-b.no

Artikkel fra F-b.no

Fin omtale i Fredrikstad Blad i dag.

Fin omtale i Fredrikstad Blad idag.  Les saken her - Stadion, Bil | Olav (53) satser på elektrisk på Stadion (f-b.no). For de som ikke har pluss abonnement har jeg klippet ut saken her:

Olav (53) satser på elektrisk på Stadion

Olav Næsje satser på elektriske kjøretøyer fra Kina. Elmobile holder hus på Stadion med doninger på to og fire hjul. Foto: Geir A. Carlsson Thomas H. Arntsen 29.04.21 02:00Åpne deleknapper for artikkelen

Han har jobbet med bil og bilfinans siden 1992. Nå har Olav Næsje (53) sluttet hos Sulland og tar skrittet med en elektrisk satsing på Stadion. Elmobile skal selge elektrisk mobilitet.

 For abonnenter

Den avtroppende daglige lederen har hatt base i Sarpsborg siden 2008, og vært innom både Sulland og Mobile. Nå tror han fremtiden er elektrisk, og satser i et marked der kundene muligens vil være unge eller godt voksne. For vi snakker om elektrisk sparkesykkel, moped, scooter og elektrisk mopedbil.

Den kinesiske mopedbilen veier ikke mer enn 600 kilo og bærer navnet MEV City. Vitale mål er 2,25 meter lengde, 1,29 meter bred og 1,57 meter høy.

Olav Næsje har tro på salg av elektriske tohjulinger. Han selger både moped og scooter av merket Super Soco. Foto: Geir A. Carlsson

Helelektrisk

– Jeg er nok den første som satser helelektrisk. Varene skal ligge i prisklasse fra 5.000 til 160.000 kroner. Det blir sparkesykkel, scooter, moped og mopedbil. Fra mai vil vi også få inn en Box Van som er mer pizzavennlig og varevennlig og kan laste 300 kilo, sier Næsje.

Han har leid seg 120 kvadratmeter like ved kassene på Rema på Stadion.

– Jeg føler vi ligger sentralt plassert, og ønsket om mobilitet er økende. Her er det mye trafikk og husleia er hyggelig. Jeg tror dette skal gå bra, men vi er helt i startfasen. Nå er det om å gjøre å få litt oppmerksomhet og bli synlig, mener Næsje.

– Hva gjorde at du byttet jobb?

– Jeg har alltid hatt en tanke om å drive for meg selv. Nå kom det en mulighet for å drive med noe på egen hånd, og jeg er jo både direktør og visergutt i eget selskap. Jeg skal skaffe meg litt hjelp på sikt så vi synes bedre, sier Næsje som nå både bor og jobber på Kråkerøy.

60 kjøretøyer

– Jeg vet jeg er tidlig ute, men tror det er en nisje for ungdom eller godt voksne å skaffe seg en bil for under 100.000 kroner som kan kjøres 140 kilometer på en ladning. Scooteren og mopeden er god for 80 kilometer, og alle kan lades fra veggkontakten hjemme.

– Jeg har gjort en avtale som betyr at kunden kan komme inn i butikken og kjøre ut herfra, ferdig registrert, takket være autoregistrering.

– Hvor mye skal du selge i år?

– Jeg har vel et håp om 30 mopedbiler, 20 scootere/mopeder og 10 boxvaner. I tillegg kommer jo sparkesyklene som klarer 14 kilometer på en ladning, avslutter Næsje.

29.04.2021 10:17